Höstlov!

I måndag var det FN-dagen. Då sjöng vi fredslåtar i aulan. Vi såg en film om hur barn har det i världen. När vi kom till klassrummet ritade vi av oss själva. Vi har satt upp alla teckningar på fönstren i matsalen.

På bilden gjorde vi fredsduvor. Dom blev jättefina!

img_0552

 

Vi fortsätter att jobba med tema jord. Den här veckan undersökte vi hur jordarter sjunker i vatten. Vi fyllde tre provrör med lite av de olika jordarterna och hällde i vatten och ruskade. Vi ritade hur det blev. Sen fick provrören stå i ett par dagar. Då såg det ut så här:

image

Lite av leran hade fastnat på insidan av provröret. I provrören med sand och humus hade det mesta sjunkit. Vattnet var smutsigast i lerprovet för lera är så fint och blandar sig med vattnet.

På onsdagen hade vi friluftsdag. Då sprang vi för skoljoggen. Alla hade med sig matsäck Vi grillade hamburgare till lunch. Det var en rolig dag.

img_1594 img_1610 img_1583 img_1596 img_1607 img_1592

Vi har gjort en mattediagnos så efter lovet ska vi börja med ett nytt kapitel i matteboken.

På tordagen hade vi besök av två pojkar från mellanstadiet, Muhammed och Ibrahim. De lärde oss lite ord på arabiska och persiska. Hej heter salam på arabiska.

img_0554

Veckan avslutades med Sörbytalangerna i aulan som mellanstadiet bjudit in till. Jättekul med sång och dans och bandytricks!

Nu ska det bli skönt med ett höstlov!

De som skrev den här veckan var Sarah och Simon

4 reaktion på “Höstlov!

 1. Salam!
  Vilka fina fredsduvor ni gjort och vad roligt att det kommer äldre barn och lär er saker! Även jag fick nu lära mig ett ord på arabiska …
  Att vara ute, grilla och ha matsäck lät mysigt!
  Nu är ni väl värda ett höstlov!
  /Annelie(Millas mamma)

 2. Hej!
  Vi får verkligen veta mycket av det roliga ni gör i skolan! Det är spännande att få se alla fina bilder på det ni arbetar med också.
  Hoppas alla ni alla får ett härligt höstlov!
  Hälsningar Jenny (Matheos mamma)

 3. Just nu är det lite svårt att tro att det var barmark för två veckor sedan när ni hade friluftsdag. Tur ni hann med innan snön kom😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *