Julmånaden är här!

img_0654 img_0655

Den här veckan har tomten kommit med paket. Paketen är våran adventskalender. På baksidan står det gåtor som vi ska lösa. En i klassen läser dagens gåta och får ta ett pepparkashjärta. De första gåtorna var:

”Varför äter vita får mer än svarta?”

”Vilken stad är känd för sitt enklaste hus?”

Kan ni lösa dom?

Vi började veckan med att skriva i stjärnboken. Många skrev om bocken som brann upp.

Vi har börjat med kapitel fem i matteboken. Där handlar det nästan bara om subtraktion. Vi har lärt oss att att differens är samma sak som skillnad.

Så här tänker vi när vi ska räkna en sån här uppgift 24-22. Man ser att talen ligger nära varandra och skillnade är liten.

55-9 då tar man bort en tia först och lägger sen till ett.

img_0598 img_0599

På NO:n fick vi en hemlig blandning av jordarter. Vi skulle lista ut vad som fanns i blandningen. Vi tittade, kände, provade att rulla till bollar gjorde smetprov och blandade med vatten som vi har lärt oss att göra. Alla kunde lista ut vad som var i blandningarna. Det fanns lera i alla eftersom alla gick att rulla till en boll.

img_0605

Vi har haft teknik. Där skulle vi bli uppfinnare och tänka ut en smart uppfinning. Vi jobbade i grupper. Varje grupp fick fundera ut sin uppfinning. Det fortsätter vi med nästa vecka.

På idrotten spelade vi välta konor och konfotboll. På konfotboll ska man skydda sin egen kona från att bli ikullputtad av en fotboll. Samtidigt skulle man försöka sparka fotbollen på andras konor. Om man fick sin kona vält fick man lämna över den till en avbytare som satt på bänken. Man behövde inte sitta länge, alla fick vara med.

img_0659

Vi avslutade veckan med att titta på film och äta popcorn.

Den här veckan skrev Ehsaas och Matheo.

En reaktion på “Julmånaden är här!

  1. Hej!

    Vad mycket ni har hunnit med den här veckan. Det låter spännande med julkalendern. Jag måste nog fundera ett tag på de där gåtorna! Det är mysigt att se alla fina bilder på det ni arbetar med. Nu är det inte många dagar kvar av höstterminen!

    Hälsningar Jenny (Matheos mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *