Lite blandat.

Ännu en vecka har gått! Som vanligt har vi jobbat en massa med olika saker.

På SO:n har vi fått en läxa om att ta reda på hur det var att vara barn på 50-talet. Vi ska intervjua en person som var barn då. Sen ska vi jämföra med hur det är nu, Vad är lika och vad är olika?

På NO:n har vi lärt oss om vår egen måne. T,ex. att månen visat samma sida mot oss hela tiden, att den inte lyser själv utan solens ljus speglar sig på månen och ljuset kommer till oss. Ibland ser vi bara lite av månen och ibland hela. Det kallas för månens olika faser.

På simningen går det bra! Ungefär halva klassen har simmat upp och tränar i stora bassängen med Annika. Den här veckan trände vi att dyka från kanten. De som är i lilla bassängen tränade bröstsim och att hoppa från kanten.

På engelskan har vi tränat på veckans dagar. De heter monday, tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday and sunday.

Vi har lärt en ny räknemetod som heter algoritm. Då ställer man upp talen under varandra och börjar räkna i entalsraden, sen tiotalsraden och sist hundratalsraden.

Vi lärde oss också att avrunda tal. Då använder man ett tecken som heter ungefär lika med.

På musiken spelade vi memory med oss själva som spelbrickor. Alla utom två, de som skulle vara spelare, fick en lapp med en sång på. Den skulle man sjunga när en av spelarna tryckte på huvudet. Det gällde att hitta par. Jättekul!!

Dom här fina konstverken har vi gjort!

På klassens timme nästa vecka ska det vara tema musik.  Då kan de som anmäler sig att göra något t.ex. sjunga, spela en låt som man äger något om eller kanske spela något själv.

Alla i klassen var med och skrev.

3 reaktion på “Lite blandat.

  1. Tänk vad ni hinner med mycket i skolan!
    Ni gör verkligen massor av roliga saker, jag tycker att memoryleken verkar superrolig!
    Jag hade ju turen att få hälsa på er i klassen i måndags och jag tycker verkligen att ni var duktiga och verkar ha det så bra tillsammans…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *