Luciaveckan

I måndags hade vi matte. Vi tränade på sexans tabell. Vi tränade sexans tabell genom att spela bingo det var kul. Vi har jobbat med problemlösning. Först tänker man själv. Sedan pratar man med den man sitter bredvid och sist går vi igenom det tillsammans.

Vi har haft NO. Då jobbar vi vidare med tema vatten. Vi har jobbat med vattnets olika former och hur en vattenmolekyl ser ut.

När vi hade bild så gjorde vi snögubbar.

 

Sen träna vi på lucialåtarna för att vi skulle bli helt säkra. I tisdags så visade vi upp vårat luciatåg för er föräldrar. Man fick ta med sig fika. Det var roligt och pirrigt att uppträda . Det var många mammor och pappor som kollade.

I onsdags så hade vi två framträdanden med luciatåget. Att vi hade två framträdande berodde på att vi är så många elever på skolan. Vi har tränat att skriva brev. Vi har tränat på att beskriva en person. Vi skulle välja en person på en bild i vår bok. Efter det skulle vi skriva ner ord som beskrev den vi valt. Sedan skulle en kompis gissa vilken det var vi beskrev.

På idrotten läste Tanja en berättelse om ett luciatåg. Vi satt i en ring på golvet. När Tanja läste till exempel pepparkaka skulle alla som var pepparkakor springa ett varv runt ringen. Om hon läste lucia skulle alla lucior springa. Det var roligt och lite jobbigt. Sedan spelade vi doppboll.

På matematiken har vi börjat arbeta med att mäta och räkna ut omkretsen på olika former.

I dag fredag har vi haft slöjd då gjorde några smycken. På engelskan hade vi läxförhör.

Den här veckan skrev Torin och Elsa

2 reaktion på “Luciaveckan

  1. Hej!

    Ni var så fina och sjöng otroligt bra på luciauppvisningen! Det märks verkligen att ni har tränat och kämpat!
    Nu är snart jullovet här. Hoppas att vi får mer snö. Bra jobbat under höstterminen klass 3A och god jul!
    Hälsningar Jenny (Matheos mamma)

  2. Vilket otroligt bra luciauppträdande ni gav. Alltid lika roligt att följa klassen i bloggen. Bra kämpat denna termin och nu är det bara en termin kvar på lågstadiet.
    Med vänlig hälsning, Marcus ( Ellas pappa )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *