Maximalt kul!

Förra veckan var vi i Furuvik. Det första vi gjorde var att vi gå en tipsrunda och det var roligt. Sen gick vi och fikade.

Efter det gick vi in cirkustältet och tittade på olika djurs bajs och skallar.

Vi hälsade på inne hos getterna och det var roligt. En av getterna hette Geisha och en Merci. De tuggade på våra vantar och halsdukar.

Ett annat djur vi tittade på var grisar. En av grisarna fick en elstöt på sitt öra det var synd.

Sen gick vi till Sydamerika. Där fanns det kajmaner, sköldpaddor och apor.

Efter det gick vi till regnskogen. Där träffade vi lösa boaormar och så tittade vi på en farlig spindel. I träden fanns det små apor som var lösa. Sedan fanns det schimpanser där. Det var superroligt att vara i Furuvik.

Vi har börjat spela in en film om treans tabell.

I måndags jobbade vi med sexans tabell på olika sätt. På NO:n har vi börjat att arbeta med vatten och vilka olika former vatten kan ha. Vi fick en varsin isbit och så skulle vi komma på ett bra sätt för att den inte skulle smälta så fort. Några lade isbiten i vatten och några tog in snö och hade runt isbiten. En del lade den i en mugg med blöta papper runt.

På idrotten i tisdags lekte vi Kinesiska muren det var kul.

När vi hade SO tittade vi på en kartan över Sverige. Vi pratade om vad de olika färgerna på kartan betyder. Sedan tränade vi inför Lucia.

I onsdags hade vi en vikarie som hette Petronella hon var snäll. Då skrev vi om vad vi hade gjort i Furuvik.

På svenskan i torsdags skrev vi en berättelse i Språkskrinet om en klassfest. På SO:n hade Jessika valt ut en nyhet som vi tränade att skriva stödord till. Sedan fick vi sitta två och två berätta för varandra om nyheten utifrån våra stödord. Nu har de första tre fått i läxa att hitta en nyhet som de ska berätta för klassen. Efter det tittade vi på Lilla Aktuellt. Vi tränade på sånger till Lucia och sedan läste Tanja högt för oss.

Den här veckan skrev Adnan och Elmer.

En reaktion på “Maximalt kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *