Simskoledags

Den här veckan har vi börjat i simskola. Första gången kollade de på alla och såg hur vi simmade. Då hann vi inte så mycket. Nästa gång fick några vara i stora bassängen och resten vara kvar i lilla och träna.

Nu är alla klara med kapitel sex i matteboken, så på måndag ska vi börja med kapitel sju. Där ska vi jobba med addition med talsortsräkning t.ex. 423+412= 800+30+5= 835. Lire träning på avrundning och addition med uppställning  kommer det också.

Nya läsläxan var bra! Den handlade mycket om känslor. Vi fick jobba med uppgifter som handlade om känslor. Nästa vecka ska vi jobba mera med känsloord.

På so:n jobbar vi med tidslinjen. Nästa vecka ska vi få som läxa att intervjua någon vuxen som är född på 50- talet, om hur det var att vara barn då.

På NO:n har vi läst om vår planet Jorden eller Tellus som den också kallas.

Den här veckan skrev Alvin och Chanelle.

4 reaktion på “Simskoledags

 1. Tack för en bra vecka alla barn i 2A! Särskilt tack för att ni tagit så väl hand om er nya klasskamrat Tessnim. Jag tror att hon t.ex. kände sig jättenöjd när hon fick er spontana applåd efter sin runda i simbassängen! Så fint!

  Ha en jätteskön helg så ses vi på måndag!

  Annika

 2. Hej!

  Vad härligt att läsa att ni är så välkomnande och snälla när det kommer en ny kompis! Och att ni jobbar med så många roliga saker. Simskola är bra. Vilken tur ni har som får åka på det här i Gävle.
  Simma lugnt!
  Hälsningar Jenny (Matheos mamma)

 3. Wow vilka badare. Jättebra och jätteviktigt att lära sig att man inte behöver vara rädd för vatten när man kan flyta eller simma. Fortsätt öva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *