Snö, slask och sol!

Den här veckan har det varit både vinter och vår! På morgonen snöade det jättemycket och på eftermiddagen var det både sol och regn. Det har i alla fall varit mest sol!

På svenskan har vi arbetat med att läsa och skriva  faktatexter. Det handlade om brunbjörnen. Vi lärde oss att den kunde klättra i träd jättebra. Om man träffar en björn så ska man backa långsamt , inte springa.Innan vi började skriva gjorde vi en tankekarta.

 

Vi har börjat med ”Veckans dikt” också. Annika presenterade tre dikter på måndagen. Vi har läst dikterna varje dag. På fredagen röstade vi på vilken dikt vi tyckte var bäst. Det var ”Vinter, kyla, is och snö” som vann.

Vi har gjort egna dikter också. Vi klippte ord och meningar från dikterna och satte ihop egna! De blev jättefina! Här är några exempel.

I tisdags var det ”rocka sockor”. Den dagen är för att man ska tänka på att alla är lika värda.

På lördag är det Earth hour. Då släcker vi lamporna för att tänka på miljön. Alla fick ett ljus som man kan tända på lördagskvällen. Vi har pratat mycket om vad man an göra för att spara på jordens resurser. Man kan cykla eller gå istället för att åka bil, återvinna saker, handla eller sälja saker på loppis, inte spola så mycket vatten när man duschar t.ex. På torsdagsrasten var det en tipsrunda på skolgården. Vi har gjort affisher där det står vad man kan göra som vi ska sätta upp på skolan.

På musiken sjöng vi en sång som hette ”Jorden är vår”.

Den här veckan avslutade vi temat om rymden. Då fick alla skriva lite om vad man har läst sig.

På engelskan tränar vi vad olika kläder heter.

På elevens val hade vi tema böcker. Då var det två olika frågesporter om böcker. En som Alva, Astrid, Emma och Sarah hade gjort och den andra  Chanelle, Freya och….Sedan läste Elias och Elsa roliga historier.

På son med Jessika pratar vi om förr i tiden.

På matten har vi tränat subtraktion med tiotalsövergång. Vi har lärt oss hur man hoppar på tallinjen och tänker bakifrån med plus. 17-9=1+7=8. Det kommer vi att träna mycket på för det kan vara lite svårt.

Den här veckan skrev Elsa och Torin.

En reaktion på “Snö, slask och sol!

  1. Hej!

    Det är så roligt att få läsa om era veckor i skolan! Jag håller med Marie som skrev att hon också vill gå i er klass. Tänk vad många bra saker ni lär er varje dag. Vad bra att ni uppmärksammar att alla är olika och att vi ska vara rädd om vår jord.

    Hälsningar Jenny (Matheos mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *