Soliga veckan☀️

En torsdag för två veckor sedan åkte vi till Smörnäs på klassresa. Vi åkte buss från skolan ca halv nio. Det tog ca 43 minuter att åka till Smörnäs. I Smörnäs så paddlade vi kanot, fiskade och lekte lekar. Sedan grillade vi hamburgare och drack festis. Det fanns höns där. Det var en som jobbade i Smörnäs som matade hönsen.

Förra helgen var det GD/GIF. Det var första gången vi fick vara med på GD/GIF och det var superduper roligt. Det var grillförbud på GD/GIF för att det var för torrt i marken. På lördagen hade vi först sextio meter. Sen hade vi 600 meter terräng och sist hoppade vi längdhopp. På söndagen stötte vi kula och så sprang vi stafett. Alla kunde inte springa stafett för det var bara 8 som skulle springa. Det var dom åtta som hade de snabbaste tiderna på sextio meter som fick vara med på stafetten. När vi sprang stafett så kom vi etta i vårat heat men det räckte inte till final.

I måndags hade vi matte. Då jobbade vi med temperatur och saker som vi inte var riktigt klar med. Efter rasten hade vi NO. Då fick vi välja ett djur som vi skulle skriva en faktatext om. På bilden skulle vi göra en teckning genom att följa instruktioner som stod på ett papper.

På onsdagen och torsdagen hade vi elevens val. Några hade bild, några idrott, några SO och några hade matte. Sista stunden började vi kolla på en film som hette Gordon och Paddy. Tidigare har Tanja läst en bok för oss som handlar om dom.

På fredagen hade vi först slöjd. Där skulle man göra klart saker. Sen hade vi engelska, då kollade vi klart på ett avsnitt av The game. Sen arbetade vi med ett häfte som handlade om ord som har med familjen att göra, ord som mamma och pappa. Efter det läste vi läsläxan för varandra. Till lunch fick vi lasagne. Efter lunch så tränade vi på sången Goliat som vi ska sjunga på avslutningen. Sedan hade vi högläsning, då läste Tanja ut boken som vi höll på och läste. Efter det läste Tanja upp vår nya läsläxan och så kollade vi lite på filmen om Gordon och Paddy.

På SO:n har vi gjort vi en film om forntiden.

Skrivet av Ella och Elmer.

 

En reaktion på “Soliga veckan☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *