Vatten

Vi har det bra i vårt nya klassrum. Vi har fått ett stort grupprum med två bord. Det är jättestort och fräscht.

På NO:n jobbar vi med tema vatten. Det är roligt. Vi jobbar mycket med vattnets kretslopp. I tisdags testade vi att vara vattenmolekyler, vissa var is. Då fick man stå tätt ihop. Vissa var flytande och då var de lite längre ifrån varandra. Vissa var gas, vattenånga och då var de ännu lite längre ifrån varandra. Det var roligt och så kollade vi på en film om vatten. På svenskan skriver vi sagor som handlar om vatten. Först skriver vi för hand och sen skriver vi texten på dator.

På bilden gjorde vi teckningar som visade hur det skulle se ut om man låg på  havets botten och kolla upp mot ytan. De blev fina och effektfulla.

På idrotten lekte vi doppboll. Det var roligt. Innan doppbollen så hade vi uppvärmning. Vi la ut ärtpåsar med olika färger och så var de stationer som man skulle göra olika saker på. Till exempel armhävningar eller sit-ups.

På SO:n fick Torin och Alva visa upp en varsin nyhet som de hade skrivit.  Sen kollade vi på lilla aktuellt det var jättebra. Efter det pratade vi om var lilla aktuellt handlade om.

På musiken tränade vi på luciasånger. Idag tränade vi på Staffanvisan, luciasången, julen är här och ljuset som vi tänt. På matten jobbade vi med klockan. Vi jobbade med både digitala och analoga. Vi har även jobbat med multiplikation och division. Vi har haft slöjd. Den här veckan har gått snabbt.

Den här veckan så var det Alva och Ella som skrev i bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *