Vecka 49

I måndags hade vi matte och då tränade vi på den analoga och den digitala klockan. Sedan gick vi till aulan och tränade låtarna till lucia. Vi har skrivit klart våra berättelser om en klassfest i boken Språkskrinet. På bilden gjorde vi klart våra bilder under ytan. Vi har klippt ut siluetter av djur som lever i vattnet i svart papper och limmat fast dem på våra bilder.

I tisdags kollade vi på en film som handlade om vattnets kretslopp. Vi har också pratat om vattnets olika faser. De är is, vatten och vattenånga. Vi gick till aulan och tränade inför lucia. Vi har haft idrott och då fick vi använda oss av sjalar och röra oss till musik. Låten som vi rörde oss till heter Bergakungens sal. Vi läste igenom och skrev klart våra sagor om vatten på datorn.

I onsdags hade vi SO. Då kollade vi i kartböcker och så målade vi klart våra kartor över Sverige. Vi fortsatte tränade på luciasångerna, hur vi ska gå in i aulan och hur vi ska stå på scenen. På engelskan tittade vi på en film som handlade om olika sporter. På idrotten hittade vi på rörelser till låten Helt seriöst i grupper. Sedan visade alla grupper upp sina rörelser och kompisarna skulle härma rörelserna. Vi lekte också leken vargen, fåret och stenarna.

I torsdags jobbade vi med vår nya läsläxa. På SO:n redovisade tre stycken sina nyhetesläxor. Sedan fick två nya i läxa att hitta och redovisa en nyhet.

Efter det tittade vi på Lilla Aktuellt skola. På matten gjorde vi en mattediagnos.

På engelskan har vi tränat på att beskriva våra hus och våra rum. Kerstin filmade oss.

Den här gången skrev Tua och Magd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *