Vintern närmar sig.

På måndagen skrev vi om vad vi gjort på lovet. Det var roligt. Några skrev flera sidor och vissa skrev lite mindre.

Vi har pratat om pollenering på NO:n. Vi har pollinerat våra blommor med döda honungsbin eller tops för att vi ska få frön på våra blommor. De flesta tyckte att det var roligt. Några tyckte att bina var äckliga.

Vi har tittat på en teater. Den hette: Den lilla mullvaden som ville veta vem som bajsat på hans huvud. Boken som teatern är gjord efter heter: Det var det fräckaste. Teatern handlade om en mullvad som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud!

På matten har vi arbetat med sannolikhet. Vi ritade ett kryss på ena sidan av våra sudd, den andra sidan var vit. Sedan skulle vi kasta upp suddet i luften 50 gånger och se vilken sida som hamnade uppåt. Resultatet skrev vi in i en tabell.

På So:n pratade vi om nyheter. Vi ska få en nyhetsläxa någon gång i 3:an. Vi ska hitta en nyhet som vi tycker är intressant och berätta om den för klassen. Många tyckte det var var roligt.

På idrotten så spelade vi badminton. Många tyckte det var roligt. När den ena gruppen spelade badminton hoppade den andra gruppen trampett och så bytte vi efter halva tiden. På engelskan tränade vi på my house. Kerstin filmade när vi berättade om en bild på engelska.

På musiken sjöng vi luciasånger. Vi tränade olika luciasånger. Vissa tyckte några låtar var bra medan andra gillade andra låtar.

På träslöjden var det full fart, alla gjorde olika saker. Vissa gjorde lastbilar. Andra gjorde smörknivar och några gjorde björnar. På syslöjden gjorde vi klart våra påsar. När vi var färdiga med påsarna gjorde några strumpor och andra gjorde kuddar. Den här veckan har varit rolig.

Den här veckan skrev Milla och Matheo

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *